Art journal kaart: Merry Everything

Welkom op mijn blog! Hier laat ik mijn creatieve uitspattingen zien in een serie foto’s. Met een beetje tekst. Maar vooral foto’s. 

Tekst die een foto beschrijft staat onder de betreffende foto.


‘t Is weer tijd voor kerstkaarten! 30 Graden in mijn studio en ik ben sneeuwmannen aan het schilderen ;) Eerlijk gezegd kan ik niet wachten tot het afkoelt, dus dit helpt ietsje. Al was het alleen maar mentaal :D

Klik op een afbeelding om deze te vergroten.

Materialen

  • Aquarelpapier
  • Inktspray (Dylusions, Crushed Grape, Calypso Teal, After Midnight)
  • Perfect Pearl Mist (Ranger, parelmoer)
  • Posca stift, 3m
  • Gesso
  • Acrylverf (Amsterdam van Talens, wit, paars, lichtblauw, oranje, lichtgroen, donkergroen, zwart, bruin)
  • Karton (paars)
  • Glitterpapier
  • Stempel met tekst (Merry Everything)

1. Achtergrond, schets en gesso

snowman-gesso

Voor de achtergrond heb ik dezelfde stappen doorlopen als in dit artikel (stappen 1 t/m 3). Vervolgens heb ik een stempel uitgezocht die mij leuk leek, maar die veel te klein was. Ik heb ‘m daarom op de gewenste grootte nagetekend met stift en ingeschilderd met gesso.

2. Inschilderen met acrylverf

snowman-first-color-layer

Qua kleuren heb ik iets uitgezocht dat contrasteert met de achtergrond. De sneeuwman moet er tenslotte wel een beetje uitspringen. De schaduw op zijn sneeuwvacht is wel in paars en blauw, omdat dit door reflectie ook vaak het geval is. Het maakt het realistisch. Overigens heb ik diezelfde paars en blauw in de schaduw gebruikt van alle onderdelen (muts, sjaal, wortel, en de bezem).

3. Knoopjes op de i

snowman-final

Tot slot de neus/wortel en de knoopjes. De originele stempel had gewoon een mondje, maar ik vond knoopjes/steentjes veel leuker, dus heb die er in geschilderd.

4. Kaartmateriaal

snowman-materials

Voor de kaart heb ik eerst de materialen die ik denk te gebruiken bij elkaar gezocht. En, idealiter, mijn schilderspullen opgeruimd en mijn bureau leeggemaakt. Maar dat lukt lang niet altijd :) Op de foto zie je twee stempelsets, glitterpapier, wit papier (uiteindelijk niet gebruikt) en paars voor de achtergrond.

5. Embossingpoeder

snowman-merry-everything

Ik koos uiteindelijk voor één stempel, een tekst. De sneeuwvlokken en andere teksten heb ik niet gebruikt (wat soms best lastig is, want het is allemaal zo leuk).

6. Dimensie

snowman-backing

Ik heb de sneeuwman op een stukje glitterpapier geplakt met hobbylijm. Dit zorgt ervoor dat het schilderijtje wat beter naar voren komt. En glitter is natuurlijk altijd goed. Om het geheel wat dimensie te geven, heb ik op de achterkant van het glitterpapier wat dubbelzijdig foam geplakt. Het is vrij dun, maar toch wat leuker dan gewoon vlak.

7. Resultaat

img_5980

En dit is het resultaat! Ik ben er zelf erg blij mee en het is ook weer eens wat anders dan de standaardkaart :)


Ook een keer proberen? Schrijf je in voor een workshop of stuur een mailtje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.