Artist Trading Card: Tim Burton 3

Welkom op mijn blog! Hier laat ik mijn creatieve uitspattingen zien in een serie foto’s. Met een beetje tekst. Maar vooral foto’s. 

Tekst die een foto beschrijft staat onder de betreffende foto.


Voor dezelfde Tim Burton swap op illustratedatcs.com, dit keer Cheshire Cat.

Klik op een afbeelding om deze te vergroten.

Materialen

  • Aquarelpapiertjes gesneden op 2,5 bij 3,5 inch
  • Acrylverf (Amsterdam van Royal Talens en Dylusions van Ranger)
  • Posca stift, zwart, 0,9-1,3 mm.
  • Penseeltjes, ik gebruik zelf het liefst met platte kop

1. Achtergrond

IMG_5838

Voor de achtergrond doe ik een paar druppels verf op mijn ondergrond (aquarelpapier). Ik selecteer de kleuren van tevoren. Omdat ik de Cheshire Cat schilder, koos ik nu voor donkerblauw, zwart, en een toefje wit. Hoe vaker je dit doet, hoe beter je de juiste kleuren kunt selecteren.

2. Uitsmeren maar!

IMG_5840

Vervolgens smeer ik met mijn vingers de verf uit. Uiteraard kan dit ook met een kwastje, maar dat is lang niet zo leuk ;)

3. Schets

IMG_5841

De schets do ik direct met Poscastift. Deze stift is vrij dik (3m) en voorkomt dat ik me in dit stadium teveel met details bezig houd.

4. Acrylverf

 

IMG_5844

Deze stap is bij mij of een laag gesso binnen de lijnen, maar dat heb ik bij deze ATC overgeslagen. Ik begon direct met acrylverf, omdat ik wist dat de kleuren die ik zou gebruiken vrij dekkend zouden zijn. Ik begin meestal bovenaan een afbeelding en werk naar beneden (gewoon, omdat dit lekker werkt voor mij, maar het hoeft helemaal niet en ik doe het ook niet altijd). Ik bepaal eerst de lichte en de donkere plekken.

5. Ogen

 

IMG_5845

Omdat ik ongeduldig ben en wil weten hoe de afbeelding er uit ziet als het af is, voeg ik gaandeweg al de details toe. Zoals hier de ogen en tijgerstrepen.

6. Tanden

 

IMG_5847

Vervolgens heb ik z’n tanden gewit. Tanden kunnen lastig zijn, omdat je niet altijd goed kunt zien waar de schaduwen zicht bevinden – ze lijken allemaal zo licht. Ga er maar vanuit dat tanden altijd schaduwen hebben, ook als je ze niet kunt zien. Dit komt omdat ze zelf een bolling hebben, en daarmee schaduwen aan de zijkanten, en ze liggen dieper in de mond, onder de lippen. Dit zorgt voor schaduw bovenin (bovenste rij tanden) en onderin (onderste rij).

7. Puntjes op de i

Tim Burton Chesire small

Tot slot rond ik de afbeelding verder af. Ik vul licht en schaduw aan de onderkant in, kleur de neus roze en, hoewel dat op deze afbeelding niet te zien is, de snorharen met witte gel-pen. Ik ben zelf erg blij met het resultaat! Vooral de ogen :D


Ook een keer proberen? Schrijf je in voor een workshop of stuur een mailtje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.