Traveler’s notebook: Vakantie in de Morvan

Deze zomer waren we in Frankrijk. Het natuurpark de Morvan, om precies te zijn. Omdat dit onze eerste vakantie met z'n drietjes was, wilde ik het graag documenteren. En omdat ik weet dat ik daar thuis de tijd niet voor neem, had ik wat spulletjes meegenomen.

Materialen

  • Traveler's notebook (maar elk schetsboekje zou werken)
  • Moleskine schetsboekje
  • Pennen van verschillende diktes
  • Waterverf
  • Gouache
  • Water-brushes
  • Water-brushes gevuld met Ecoline


Omdat ik lijm vergeten was, heb ik de fotootjes omgetrokken en genoteerd welke waar hoorde. Zo kon ik toch aan de slag. Eenmaal thuis heb ik de fotootjes ingeplakt.

Na drie dagen luieren was het tijd voor actie! Vézelay!

Super mooi Middeleeuws stadje met genoeg inspiratie! Omdat het lastig is even te gaan zitten schilderen als je met vier volwassenen en twee babies bent, maakte ik referentiefoto's en schilderde ik toen we terug op de camping waren.


Gouache is een dekkende waterverf en daarom zeer geschikt voor op reis: minder troep om mee te slepen (want schoonmaken gaat heel makkelijk) en toch goede highlights aan kunnen brengen. Plus, het werkt op gekleurd papier. Win!



Tijdens onze vakantie was er een en plein air schildersevenement in Onlay, een dorpje vlakbij. Super leuk en natuurlijk kon ik het niet laten om even mee te doen.


Andere mooie steden die we bezochten en mij inspireerden waren Autun, Beaune en Dijon.

Al met al een heerlijke vakantie en een leuk verslagje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.