Artist Trading Cards: Robots en konijntjes

Ik ben eindelijk weer begonnen met Artist Trading Cards (ATCs). Om weer in het ritme te komen heb ik me ingeschreven voor een aantal swaps. De thema’s van deze uitwisselingen zijn robots en dieren in (thee)kopjes. Voordeel van deze swaps is dat je niet hoeft na te denken over een onderwerp. Soms zijn dit soort begrenzingen heerlijk bevrijdend.

 

Zoals ik meestal doe, begin ik met een achtergrond van acrylverf in één of meerdere kleuren. Vervolgens maak ik hier een grove schets op met stift (acrylic marker, dus geen gewone viltstift).

 

In sommige gevallen vul ik de schets in met gesso, een witte, kalk-achtige verf met de structuur van tandpasta. Dit geeft de schets de witte ondergrond weer terug en verbloemd eventuele foutjes binnen de lijnen.

 

De reden dat ik de robot weer wit wilde hebben, is dat de brons- en zilverkleurige en gele verf die ik gekozen had, behoorlijk transparant zijn. De blauwe achtergrond zou teveel doorschemeren en de kleuren vervormen.

 

Tot slot begin ik met het invullen van de schets. Sectie voor sectie, zodat ik de natte verf nog kan mengen. Het liefst doe ik dit in één zitting, om kleurverschillen te voorkomen. Het voordeel van die kleine kaartjes is dat dit meestal ook wel lukt.

 

De resultaten! Ik ben er blij mee!

Nog twee konijntjes en drie robotjes te gaan.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.