Referenties: Deventer Boekenmarkt

Afgelopen maand, 6 augustus, was er de jaarlijkse Deventer boekenmarkt. Een enorme verzameling aan kraampjes met tweedehandsboeken. Het is de grootste boekenmarkt in Europa en een lust voor iedere bibliofiel of koopjesjager op boekengebied. Heerlijk!

Wij waren er dit jaar met zoonlief en hadden mazzel met het weer.

Ik ga op dit soort markten altijd op zoek naar (goedkoop) referentiemateriaal. Ik weet het, Google is één grote bron aan referenties, maar door een paar boeken bladeren om inspiratie op te doen is toch anders. Binnenkort zal ik een artikeltje schrijven over mijn referentieboekenkast ;)

Ik kwam dit boek tegen voor niet al teveel geld. Vereiste voor referentieboeken is natuurlijk zoveel mogelijk beeldmateriaal. Het liefst in kleur. Omdat dit duurder is dan tekst en zwart/wit, zijn deze boeken meestal vrij prijzig. Lang leve de boekenmarkt dus!

Lekker veel foto’s, een paar kleur, een paar zwart/wit. Ook de details van de kostuums zijn afgebeeld en worden beschreven. Heerlijk!

Al bladerend (voor dit artikel) kwam ik een afbeelding tegen die me aansprak. Deze grootvader met kleindochter vond ik te schattig om niet als referentie te gebruiken. Omdat een Artist Trading Card (ATC) klein is, besloot ik alleen het meisje te schilderen.

Hier een snelle impressie van hoe ik het begin gemaakt heb.

En het resultaat! Ik ben er erg blij mee!


Ook een keer uitproberen? Schrijf je in voor een workshop! Stuur een mailtje naar info@studioginart.nl voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.