Productreview: Distress Oxides

Ik heb onlangs op het CreaWeekend mijn voorraadje Distress Oxides aangevuld met nog eens vier kleuren. Ik vond dat het tijd was voor een vergelijking/productreview.

Ik vergeleek de kleuren Abandoned Coral en Cracked Pistachio (dit is de enige overlap die ik heb tussen Distress Oxides en Distress Inks). Hierboven zie je de verschillen tussen de inktkussens. De Oxides hebben meer iets van pasteltinten weg. Ik vermoed (maar weet dit niet zeker) dat de pigmentinkt die toegevoegd is een witte tint is geweest.

Gestempeld op een ‘tag’ ziet het er zo uit. Ik heb voor het stempelen een Misti gebruikt en kon dus twee keer heel precies op dezelfde plek stempelen. Beide soorten inkt zijn dus dubbel afgedrukt. De Oxides geven een meer effen resultaat en zien er wat minder ‘splotchy’ uit. Ook dit komt vermoedelijk door de toevoeging van wit pigment. Mijn acrylverven in pastelkleuren (waarbij wit pigment is toegevoegd) geven ook een betere dekking.

De achtergrond van deze kaart is gemaakt met de twee Distress Oxides. Ik heb ze bovenaan een stukje aquarelpapier, die ik bestreken had met gesso, gesmeerd en gesprayd met water. De uitgelopen druppels die ontstonden werden mijn boomstammen. Ik heb het proces nog een keer herhaald voor intensere kleuren.

Met deze ‘tag’ was ik iets minder blij, maar ik wil ook graag de minder goed gelukte resultaten tonen. Oefening baart kunst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.