Artist Trading Card: Een gouache experiment

Soms heb ik zin om met nieuw materiaal te experimenteren. Of misschien niet eens nieuw, maar wel lang niet gebruikt. Gouache, een dekkende waterverf, was zo’n medium wat ik lang niet meer gebruikt heb. Dus! Tijd voor een ATC.

Achtergrond in acryl en schets in potlood. Acryl omdat ik niet wilde dat de kleur zou mengen met de voorgrond. Gouache doet dat wel, ook nadat het droog is.

Vervolgens begon ik met het ‘inblokken’ van de hoofdkleuren in het gezicht. Het mooie van gouache is dat het met water reageer. Dus bepaalde overlopen (gradients) kun je nog maken als het droog is.

Highlights en ogen.

Details en overlopen (gradients). Het is een heerlijk medium om mee te werken.

Beide ogen! Ik vind ogen erg lastig, vooral als het gezicht iconisch of bekend is. Ogen zijn zo sprekend. Een milimeter verschil kan het al verprutsen.

Haar en hoofddoek en de laatste details. Aan het einde kijk ik altijd nog goed of alles echt klopt (en zelfs dan gaat het vaak mis, want portretten zijn nu eenmaal erg lastig). Zo heb ik de mond lichter gemaakt om hem meer in het gezicht te laten opgaan.

Al met al ben ik er zeer blij mee en vind ik gouache een prettig medium om mee te werken.


Ook eens proberen? Neem dan contact met mij op voor een afspraak: info@studioginart.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.