Artist trading cards – acrylverf I

In november wil ik, in het kader van NaNoWriMo, elke dag een how-to blogartikel plaatsen. Dus 30 in totaal. Klik hier voor het eerste artikel in deze reeks.


Materialen

  • aquarelpapier van 2,5 bij 3,5 inch
  • referentiefoto(‘s)
  • acrylverf (Royal Talens Amsterdam)
  • acrylstift (Posca)

1. Achtergrond en schets in pen/stift

Ik ben begonnen met blauw en wit voor de achtergrond. Deze mix ik met mijn vingers. Dit geeft een leuk effect en is net even spannender dan een penseel. Als het droog is schets ik de afbeelding met acrylstift. Voor de kleur van de schets kies ik iets wat het beste bij het kleurenpalet van het onderwerp past.

2. Het gezicht

Ik begin te schilderen met het gezicht. Ik heb geen onderlaag van gesso gebruikt, omdat deze kleuren dekkend zijn en de achtergrond er ook best doorheen mag komen. Ik kies meestal drie toonwaarden, soms in dezelfde kleur (bij benadering) zoals hier, maar soms ook heel uiteenlopend. De oogkassen zijn dieper, en krijgen dus een donkere tint. Net als de hals en de zijkant van het gezicht (wat naar achteren loopt).

3. Haar en ogen

Neus, voorhoofd, wangen, kin, en onderlip liggen juist naar voren en vangen het meeste licht. Deze krijgen de lichtste tint. Het haar is donker dichtbij haar hoofd en vangt licht op de bollingen van haar krullen.

4. Bloemen en gewaad

De bloemen en haar schouder (gewaad) heb ik versimpeld. De aandacht moet vooral uitgaan naar het gezicht. Dus deze heb ik globaal opgezet met lichte en donkere plekken en weinig detail aan toegevoegd.

5. Details

Tot slot de puntjes op de i! De versieringen in haar tooi, en eventueel verbeteringen bij de ogen.


Ook eens proberen? Neem dan contact met mij op voor een afspraak: info@studioginart.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.