Artist trading cards – olieverf II

In november wil ik, in het kader van NaNoWriMo, elke dag een how-to blogartikel plaatsen. Dus 30 in totaal. Klik hier voor het eerste artikel in deze reeks.


Materialen

  • aquarelpapier van 2,5 bij 3,5 inch
  • referentiefoto(‘s)
  • acrylverf (Dylusions van Ranger)
  • olieverf (Cobra van Royal Talens)
  • penselen (2 rond, 1 plat)

1. Achtergrond in acrylverf

Omdat ik geen tijd heb om te wachten tot een wassing van olieverf droog is voor de achtergrond, heb ik een laag acrylverf gebruikt. Deze verf is mooi mat en de olieverf lijkt er goed op te hechten.

Mijn palet heb ik beperkt tot vijf kleuren: wit (licht), zalm (midden), rood (midden), bruin (donker), en blauw (donker). Ik merk dat hoe meer ik hiermee oefen (en dit is nog maar de derde keer), hoe beter het gaat. Super leuk om te doen!

2. Schets

De schets maakte ik in olieverf. Het voordeel hiervan is dat het gelijk als schaduw kan dienen, omdat het mengt met de bovenliggende laag. Tegelijkertijd is het makkelijk weg te poetsen, omdat het lang nat blijft. Een lila achtergrond en rode schets. Het is weer eens wat anders, haha. Maar het werkt aardig moet ik zeggen.

3. Licht, midden, donker

Anders dan bij het vorige portret, begon ik nu met de schaduwpartijen in een middenkleur. Dit was anders dan wat ik normaal gesproken doe (ook bij acryl) en het werkt bij olieverf verrassend prettig. Het feit dat de verf erg lang nat blijft is zeker een voordeel. Ik vond het voorheen juist vervelend, maar ik begin er gewend aan te raken.

4. Finishing touches

Als laatste vul ik het haar in. Omdat dit in het echt ook op het hoofd ligt, wil ik het er ook zo uit doen lijken. De highlights in het haar zijn belangrijk, anders lijkt het een zwarte, vlakke vlek. De losse haartjes, toegevoegd met een droger, plat penseel en een fijn penseeltje, zorgen ervoor dat het wat echter lijkt en meer tot leven komt.

5. Resultaat

Al met al ben ik tevreden met het resultaat.Het effect van het rood vind ik erg leuk. Het geeft het portret een warm geheel. Dit medium werkt steeds prettiger. Ik blijf lekker oefenen.


Ook eens proberen? Neem dan contact met mij op voor een afspraak: info@studioginart.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.