Artist trading cards – olieverf III

In november wil ik, in het kader van NaNoWriMo, elke dag een how-to blogartikel plaatsen. Dus 30 in totaal. Klik hier voor het eerste artikel in deze reeks.


Materialen

  • aquarelpapier van 2,5 bij 3,5 inch
  • referentiefoto(‘s)
  • acrylverf (Dylusions van Ranger)
  • olieverf (Cobra van Royal Talens)
  • penselen (2 rond, 1 plat)

1. Achtergrond in acrylverf

Omdat ik geen tijd heb om te wachten tot een wassing van olieverf droog is voor de achtergrond, heb ik een laag acrylverf gebruikt. Deze verf is mooi mat en de olieverf lijkt er goed op te hechten.

Mijn palet heb ik beperkt tot vijf kleuren: wit (licht), okergeel (midden), roodbruin (midden), donkerbruin (donker), en donkerblauw (donker). Het onderwerp is anders dit keer; een paardenportret in plaats van een mens. Even wennen!

2. Schets

De schets maakte ik in olieverf. Het voordeel hiervan is dat het gelijk als schaduw kan dienen, omdat het mengt met de bovenliggende laag. Tegelijkertijd is het makkelijk weg te poetsen, omdat het lang nat blijft. Omdat de referentiefoto een lichtroze achtergrond had, leek me dat een leuk beginpunt. Het is iets te roze geworden, maar och, het gaat.

3. Licht, midden, donker

Ik begon met de middentoon. Een paard heeft een vlakker hoofd dan een mens, waardoor het in eerste instantie wat minder interessant kan lijken. Veel dezelfde waarden. Het is de kunst om toch de kleur- en toonverschillen eruit te halen het het geheel interessant te maken.

4. Finishing touches

De detail zijn het oog en het tuig. Nadat de camera uit was heb ik nog wat finishing touches op het tuig aangebracht en de knotten van de manen.

5. Resultaat

Al met al ben ik tevreden met het resultaat.Het effect van het rood vind ik erg leuk. Het geeft het portret een warm geheel. Dit medium werkt steeds prettiger. Ik blijf lekker oefenen.


Ook eens proberen? Neem dan contact met mij op voor een afspraak: info@studioginart.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.