Artist trading cards – acrylverf III

In november wil ik, in het kader van NaNoWriMo, elke dag een how-to blogartikel plaatsen. Dus 30 in totaal. Klik hier voor het eerste artikel in deze reeks.


Materialen

  • aquarelpapier van 2,5 bij 3,5 inch
  • referentiefoto(‘s)
  • acrylverf (Royal Talens Amsterdam)
  • penselen (plat en rond)

1. Achtergrond en schets

Deze ATC had ik al een hele tijd liggen, dus de achtergrond was al klaar. Lichtgroen en donkergroen met mijn vingers gemixt en vervolgens bespetterd met wit.

De schets deed ik met acrylverf en penseel dit keer, in plaats van een acrylstift of gelpen. Eigenlijk zoals bij mijn olieverfportretjes. Het nadeel van acryl is dat het zo snel droogt, dus ik kon de lijnen niet gebruiken in het daadwerkelijke schilderen.

2. Het gezicht invullen

Ik begon met het invullen van het gezicht: de middentoon (zalmkleur), de schaduwpartijen (donkerbruin), en de highlights (wit). Ook vulde ik de mond in met een rood-roze kleur. Monden zijn lastig, want hun vorm is typeren voor het gezicht.

3. Ogen

Verder uitvullen, kleuren laten overlopen, en de ogen invullen. Voor de ogen geldt hetzelfde als voor de mond; ze zijn typerend voor het gezicht.

Eigenlijk zijn menselijke portretten erg moeilijk om goed te krijgen, omdat wij mensen geprogrammeerd zijn menselijke gezichten goed te kunnen lezen. En dan eigenlijk ook per ras; anders-getinte mensen lijken meer op elkaar.

4. Hand

Voor de hand heb ik een wat grovere toets gebruikt; een duidelijkere vlakverdeling in kleuren, dan in het gezicht. Minder overgangen. Dit werkt sneller, maar is best lastig goed te krijgen. Misschien moet ik dit vaker doen, ook in het gezicht.

5. Details en blouse

Tot slot de losse haren met gelpen en haar blouse. De ogen zijn te klein – iets waar ik echt aan moet werken, want dat doe ik altijd… Maar verder ben ik er blij mee!


Ook eens proberen? Neem dan contact met mij op voor een afspraak: info@studioginart.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.