Artist trading cards – gouache I

In november wil ik, in het kader van NaNoWriMo, elke dag een how-to blogartikel plaatsen. Dus 30 in totaal. Klik hier voor het eerste artikel in deze reeks.


Materialen

  • aquarelpapier van 2,5 bij 3,5 inch
  • referentiefoto(‘s)
  • acrylverf (Dylusions van Ranger)
  • gouache (Winsor & Newton)

Stiekem heb ik een hekel aan landschappen en wilde ik deze al weggooien. Ik vind ze saai en het lijkt me nooit te lukken. Maar ook de minder mooie creaties wil ik delen, dus bij deze :)

1. Schets in gouache

De schets maakte ik in gouache, maar in meerdere kleuren. Gouache activeert als het nat wordt, meer nog dan aquarel. Tegelijkertijd is het medium zowel dekkend als transparant. De kans is dus aanwezig dat een schets in een bepaalde kleur te zien zal zijn op een manier die niet gewenst is. Alternatief is natuurlijk om de schets in potlood te doen, maar ik was lui ;)

2. Uitwerking

Na de schets heb ik de heuvels met kleur ingevuld. Eerst globaal, maar steeds meer naar de details toewerkend. Het voordeel en tegelijkertijd het lastige van gouache is dat het met water of natte verf opnieuw activeert. Dit geeft je de vrijheid als bij olieverf, die zo lang nat blijft dat je het kunt blijven mengen en corrigeren. Maar het kan ook voor een duffe, bruine kleur zorgen als je teveel, te vaak kleuren over elkaar heen zet.

3. Details

Als laatste voeg ik details toe, om dit saaie geheel toch nog een beetje spannend te maken. Op de voorgrond wat oker, wat witte spetters, en het groen en geel van de bomen weer naar voren brengen.

Ik moet zeggen, ik vind de digitale versie (deze kleine, vierkante thumbnail) mooier dan de daadwerkelijke ATC, haha.

 


Ook eens proberen? Neem dan contact met mij op voor een afspraak: info@studioginart.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.