Artist trading cards – acrylverf IV

In november wil ik, in het kader van NaNoWriMo, elke dag een how-to blogartikel plaatsen. Dus 30 in totaal. Klik hier voor het eerste artikel in deze reeks.


Materialen

  • aquarelpapier van 2,5 bij 3,5 inch
  • referentiefoto(‘s)
  • acrylverf (Dylusions van Ranger)
  • penseel (scheef afgesneden)
  • technisch potlood
  • aquarelpotlood

1. Schets met technisch potlood

De achtergrond heb ik gelaten tot het laatst, en de schets maakte ik met technisch potlood. Ik ging deze ATC eigenlijk wat ongeplander in dan de voorgaande werkjes. Weer eens wat anders en wat losser. Precies de bedoeling. En sneller, want het is al laat ;)

2. Schets met aquarelpotlood

Om de schets wat aan te zetten (en beter te laten zien op beeld) gebruikte ik een aquarelpotlood. Het mooie van dit potlood is dat het reageert met water. Het geeft een bepaald effect als het mengt met de vochtige verf. Lekker experimenteren!

3. Invullen met acrylverf

Ik gebruikte zo min mogelijk kleuren, om het geheel wat los en simpel te houden. Wit, zacht geel, bruin, en zwart. Dat maakt het ook minder ingewikkeld, want je het minder om uit te kiezen en dus gaat het sneller en lijkt het losser.

4. Achtergrond

De achtergrond deed ik als laatste, iets wat ongewoon is voor mij. Hierdoor komt het wat los van het onderwerp te staan, maar het aquarelpotlood lost ook in het lila op. Dus het worden geen aparte vlakken. Het grijze onderaan maakt het geheel wat minder vlak. Al met al ben ik blij met het resultaat en ga ik dit zeker vaker proberen. Super leuk om te doen!


Ook eens proberen? Neem dan contact met mij op voor een afspraak: info@studioginart.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.