Artist trading cards – meesterstudie I

In november wil ik, in het kader van NaNoWriMo, elke dag een how-to blogartikel plaatsen. Dus 30 in totaal. Klik hier voor het eerste artikel in deze reeks.


Materialen

  • aquarelpapier van 2,5 bij 3,5 inch
  • referentiefoto(‘s)
  • acrylverf (Dylusions van Ranger)
  • olieverf (Cobra van Royal Talens)
  • penselen (1 rond, 1 plat)

1. Achtergrond in acrylverf

Omdat ik geen tijd heb om te wachten tot een wassing van olieverf droog is voor de achtergrond, heb ik een laag acrylverf gebruikt. Deze verf is mooi mat en de olieverf lijkt er goed op te hechten.

Dit portret is geschilderd naar een werk van Kees van Dongen. Ik heb het enorm aangepast, gebaseerd op stijlen die ik tegenkwam toen ik het Fauvisme opzocht. Ik had zin in wat anders. Een doe eens gek modus :)

2. Schets

De schets maakte ik in donkere olieverf, lekker ‘bold’. Sommige van die lijnen blijven doorschemeren, wat het geheel een leuk effect geeft.

Wat mij aansprak in dit portret, waren de kleuren. Zacht geel en blauw. Ook dat is voor mij anders. En hoewel ik me niet aan de stijl van het origineel heb gehouden, heb ik wel geprobeerd de kleuren zo dicht mogelijk te benaderen.

3. Resultaat

Een zeer interessante stijl waar ik zeker nog meer over wil leren, dat Fauvisme. En Kees van Dongen, zijn werken wil ik ook vaker kopieƫren. Erg leuk om te doen!


Ook eens proberen? Neem dan contact met mij op voor een afspraak: info@studioginart.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.