Artist trading cards – gouache III

In november wil ik, in het kader van NaNoWriMo, elke dag een how-to blogartikel plaatsen. Dus 30 in totaal. Klik hier voor het eerste artikel in deze reeks.


Materialen

  • aquarelpapier van 2,5 bij 3,5 inch
  • referentiefoto(‘s)
  • acrylverf (Dylusions van Ranger)
  • gouache (Winsor & Newton)

Stylistische bloemen, omdat het kan! Ik had deze eigenlijk als backup voor mijn landschap in gouache, omdat ik die niet zo mooi vond, maar nu zijn ze op zichzelf staand en ben ik er best blij mee.

1. Achtergrond

De achtergrond is een mix van twee kleuren acrylverf: zwart en vanille. Achteraf vind ik de overgang niet vloeiend genoeg en dat heb ik geprobeerd op te lossen met wit. Ik weet ‘t niet…

De schets zijn eigenlijk meer het begin van de bloemen zelf. Geen omlijning van de blaadjes, maar door meer en minder druk uit te oefenen op het penseel, ontstaan de blaadjes zelf.

2. Schaduw en highlights

Vervolgens een donkerder blauw voor de schaduw, en lichtblauw tot wit voor de highlights. Goed kijken naar de referentiefoto, dan toevoegen, dan weer kijken naar de referentiefoto. Het is een over-en-weer :)

3. Details

Tot slot voeg ik de kroonblaadjes en hartjes van de bloemen toe en heb ik de achtergrond wat verder naar achteren proberen te brengen met wit.

Het mooie van deze ATC vind ik het contrast tussen de waterige, vage partijen, en de fijne, scherpe details. Ik ben er blij mee!


Ook eens proberen? Neem dan contact met mij op voor een afspraak: info@studioginart.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.