Artist trading cards – kleurpotlood III

In november wil ik, in het kader van NaNoWriMo, elke dag een how-to blogartikel plaatsen. Dus 30 in totaal. Klik hier voor het eerste artikel in deze reeks.


Materialen

  • tekenpapier van 2,5 bij 3,5 inch
  • object om te tekenen of referentiefoto
  • kleurpotloden (Caran D’Ache)
  • schetspotlood
  • kneedgum

Omdat ik van de eerste (de ballonnen aan takken) maar twee foto’s had genomen, heb ik er nog eentje gemaakt. De referentie was een knuffelbeest uit Legoland Duitsland :)

1. Schets

Uiteraard komt eerst de schets. Met technisch potlood. Zoals gezegd heb ik er deze keer twee, omdat ik vergeten was foto’s te maken van die eerste. Maar deze heeft wel een compositie waar ik blij van word: de Gulden Snede. Verdeel je afbeelding in negen vlakken en gebruik de kruispunten als blikvangers. Eén of drie of allevier.

2. Basiskleur

Het leuke van kleurpotlood vind ik het kinderlijke effect wat je kunt bereiken. Niet heel netjes, een beetje gekras, niet alles binnen de lijntjes. Het zorgt voor textuur en spanning. De donkere partijen in deze voorbeelden maakte ik door harder op het potlood te duwen.

3. Kleurvariaties

Om toch wat meer kleurvariaties toe te voegen, gebruikte ik een lichtgroen en een groen-blauw. Maar vooral de basiskleur uitgeoefend met verschillende druk.

4. Achtergrond

Tot slot het rood en de achtergrond. Ik vind die met takken en ballonnen het leukste. Misschien omdat ik daar een referentiefoto voor gebruikte en bij de knuffel niet. Dat werkt toch iets makkelijker, want de compositie heb je al. De knuffel is wat minder spannend.

Maar de techniek blijft erg leuk en je krijgt er leuke en interessante resultaten mee.


Ook eens proberen? Neem dan contact met mij op voor een afspraak: info@studioginart.nl.

Eén reactie

  1. Pingback:Artist trading cards – wat zijn dat? – Studio Ginart

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.