Artist trading cards – acrylverf VI

In november wil ik, in het kader van NaNoWriMo, elke dag een how-to blogartikel plaatsen. Dus 30 in totaal. Klik hier voor het eerste artikel in deze reeks.


Materialen

  • aquarelpapier van 2,5 bij 3,5 inch
  • referentiefoto(‘s)
  • acrylverf (Amsterdam van Royal Talens)
  • acrylverf (Dylusions van Ranger)
  • penselen (scheef afgesneden en rond)
  • technisch potlood

De laatste van de reeks! En natuurlijk zit nu de techniek (telefoon) mij tegen en wil het geen video uploaden. Maar toch, ik heb er 30! Morgen nog een laatste, met foto’s van alle ATCs van deze maand.

1. Schets

De referentiefoto was een schilderij met super mooie kleuren, dus die heb ik geprobeerd te behouden. Omdat ik niet vaak konijnen teken, heb ik eerst een opzetje met potlood gemaakt. Maar dit zie je zo slecht, dat ik er met verf overheen ben gegaan.

2. Invulling

https://youtu.be/HaZzWTkL2mU

Ik heb alles kleur voor kleur aangebracht, zonder al teveel te mengen. Omdat dit best wel uiteenlopende kleuren zijn, wordt een menging vaak bruinig of grijzig. Ik wilde juist de helderheid van de kleuren behouden.

Hier kun je goed het verschil tussen toonwaarde en kleur zien. Roze en oranje zijn verschillende kleuren, maar hebben in dit geval dezelfde toonwaarde; ze zijn even licht of even donker.

3. Resultaat

Omdat het geheugen van mijn camera vol zat, moest ik het einde met foto’s doen. Ik heb nog wat kleuren van verschillende toonwaardes toegevoegd, om wat meer diepte en textuur te krijgen. Ook heb ik de witte highlights witter gemaakt door er nogmaals overheen te gaan.

Al met al is zo’n kleurrijke studie heel goed voor je kleurenleer. Echt een heel leerzame ATC was dit.


Ook eens proberen? Neem dan contact met mij op voor een afspraak: info@studioginart.nl.

Eén reactie

  1. Pingback:Artist trading cards – wat zijn dat? – Studio Ginart

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.