Ik ben in de ban van mixed media collage lately :D Dus bij deze een robot. Wil je het ook proberen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de template.


Materialen

  • Gelli Plate
  • Acrylverf
  • Schets/template/kleurplaat
  • (Restjes) patroonpapier (gewoon printerpapier werkt ook)
  • Hobbymesje en snijmat
  • Lijm(pen)
  • Karton om uiteindelijke collage op te plakken

Ik begin met een schets en werk deze uit tot een tekening. Soms gebruik ik mijn scanner/printer om de afbeeldingen te vergroten. Als je hier geen zin in hebt, maar liever gewoon wilt knippen en plakken, schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de template van deze robot (ook leuk als kleurplaat!).

Voor het papier gebruik ik mijn Gelli plate en restjes patroonpapier (van mijn naaisels) om zelf papier met texturen te maken. Vooraf kies ik de kleuren en selecteer deze uit mijn verzameling. Dat wil niet zeggen dat ik me daartoe beperk. Zo heb ik bij de blauwen later nog turquoise en brons toegevoegd.

Als ik het juiste papier gemaakt of verzameld heb, begin ik met snijden. Ik gebruik mijn schets als template en leg die op de juiste kleur. Dan snijd ik de delen uit die ik in die kleur wil hebben.

Om de losse stukjes passend op de ondergrond krijgen, is het handig om de template te gebruiken om de stukjes gekleurd papier op de ondergrond te plakken. Het is wat lastig te laten zien, maar leg de template die je gebruikte om de gekleurde papier uit te snijden op de ondergrond waar je je collage op wilt plakken. De gekleurde stukjes passen als een puzzel in de template en zijn zo makkelijker te passen.

Zo ziet het eruit als alles is uitgesneden en de robot (grotendeels) is opgeplakt :) ik ben erg blij met het eindresultaat en heb nu al zin om mijn volgende project te collageren ;)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.