Afgelopen weken ben ik veel bezig geweest met miniaturen. En daarmee bedoel ik verschillende soorten mini’s. Onder andere mijn geliefde artist trading cards; kleine kunstkaartjes van ongeveer 6,5 bij 8,5 cm. Heerlijk om materialen mee te testen, er weer ‘in’ te komen als ik even ben weggeweest, en gewoon ideaal om dingen in één of twee avonden af te krijgen.

De hoofdmoot voor deze kunstkaartjes is acrylverf. Dat blijft mijn go-to medium. Ik kan werken in laagjes en het feit dat ze niet-transparant zijn, zijn erg prettige eigenschappen.

Daarnaast ben ik enthousiast aan de slag gegaan met miniaturen uit de wereld van role playing games, zoals Dungeons & Dragons. Ik speel het spel zelf ook, en vind het fantastisch, maar het maken van de bijbehorende mini’s (de pionnen, als het ware) is ook superleuk om te doen.

Ik gebruik met name mijn voorraad Amsterdam acrylverf. Dezelfde als van de artist trading cards. Hoewel er een heel arsenaal aan speciale verf is voor het schilderen van deze beeldjes, werkt dit voor mij net zo goed. Wel gebruik is de speciale ‘washes’ (wassingen) om schaduwen aan te brengen.

Heerlijk om te doen, weer lekker met verf bezig zijn! Ik heb het gemist! Mocht je interesse hebben in de eindproducten in bovenstaande foto’s, ze staan te koop in mijn Etsy shop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.