Daar ik nu niet kan gaan shoppen of een lekker bakkie koffie met een gebakje kan kopen, heb ik een andere manier gevonden om mijn geld uit te geven ;)

Online cursussen! Ik kan er geen genoeg van krijgen. Super inspirerend. Vaak ken ik de basics al. En de materialen ook. Maar toch leer ik altijd weer bij.

En niet alleen teken- en schildertechnieken, maar ook leermethodes en manieren van presenteren. Ik hoop dat ik dit zelf kan gaan toepassen in mijn eigen online cursussen.

Zo kende ik deze oefening van het direct tekenen met een pen al. Het niet meer uit kunnen gummen zorgt ervoor dat je beter observeert. En ook de oefening van het tekenen van alledaagse objecten had ik al eens gezien. Maar zo’n cursus zet me dan toch weer aan om het ook daadwerkelijk te doen.

Schilderen met aquarelverf deed ik ook wel vaker. Hoewel de laatste tijd veel minder. Ik was meer bezig met acryl of mixed media. Maar deze cursus had zulke mooie, frisse voorbeelden. Waarbij ik het gevoel had dat ik het zelf wel ietsje anders zou doen. Dat is natuurlijk ideaal, dat je dingen ziet die je inspireren, maar waarbij je wel het gevoel hebt dat je het je eigen kunt maken.

Deze cursus met een focus op verschillende media vond ik echt heerlijk. Ik heb zoveel materialen dat ik lang niet alles kan gebruiken. Deze cursus was de perfecte manier om alles uit de kast te halen en door elkaar te gebruiken. En ik heb echt wel toffe dingen ontdekt. Heel leuk!

Ook ben ik mijn digitale vaardigheden aan het bijschaven.

Tot slot heb ik wat videolessen in cartoontekenen gekocht. Super leuk om te proberen. Ik heb het in een ver, ver verleden weleens geprobeerd, maar nooit echt doorgezet. Het is inspirerend om dat soort ‘oude’ oefeningen weer eens in een nieuw jasje te doen.

Als je ook een online cursus wil volgen, maar liever in het Nederlands, doe dan mee met mijn InstaCursus citroenen schilderen.

Eén reactie

  1. Pingback:Inspiratie: Papieren Pinterest – Studio Ginart

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.