Zoals jullie weten volg ik aardig wat online cursussen. Ze helpen me enorm op weg en leiden weer to nieuwe inspiratie. Onlangs volgde ik er twee: eentje over schetsen en mixed media en een ander over het ontwikkelen van een personage. Ze zijn te vinden op Domestika en dan wel Engelstalig of Spaanstalig met Engelse ondertiteling.

Voor die workshop over schetsen oefende ik wat mensen waarvan ik foto’s opzocht op Pinterest. Ik vond het roodharige meisje met hoge hoed zo leuk, dat ik daar verder op in wilde gaan. Steampunk. Maar dan zonder de Victoriaanse jurken die je zo vaak ziet.

Maar ik zat een beetje vast. Hoe kon ik haar verder uitdiepen? Weer snuffelde ik Pinterest af. Ik heb een bord met ‘Drawing reference poses‘ en eentje met ‘Fashion‘. Heerlijk. En uiteraard vond ik genoeg materiaal. Maar dan? Enter de volgende online cursus ;)

Deze gaf mij exact de juiste handvatten om door te borduren op het idee dat ik had. En het prettige was, ze gebruikte Pinterest op dezelfde manier als ik. Dat soort kleine dingen maakt het volgen van zo’n cursus extra prettig. Natuurlijk, je hoeft het niet slaafs na te doen. Ik heb geleerd dat je dat als beginner juist nodig hebt, maar naarmate je meer ervaring opdoet, je sommige instructies beter los kunt laten. Niemand werkt exact hetzelfde, en dat is prima.

Het is heerlijk om Pinterest of Google of boeken en tijdschriften af te struinen naar referentiemateriaal en deze om te kunnen zetten in een afbeelding die je voor ogen had. En hoe meer ervaring je opdoet, hoe beter je dat afgaat.

Benieuwd naar aquarelverf? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en wie weet komt daar binnenkort wat over langs ;)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.