Dit artikel is een begeleidende tekst bij het product Schilderen op nummer: Rozen.

De kleuren en bijbehorende nummers zie je op de bijgevoegde afbeeldingen. Natuurlijk kun je ook lekker je eigen ding doen. Als je acrylverf gebruikt, kun je de nummers meestal overschilderen (let wel op dat niet alle kleuren dekkend zijn).

Onderstaande afbeelding heeft een schuifknop of ‘slider’. Je kunt deze verschuiven om te zien hoe de lichtblauwe tekening gekleurd is en wel nummer bij welke kleur hoort. Verder naar onderen staan de afbeeldingen ook nog apart, met de bijbehorende kleurcode.

Zoals gezegd kun je aquarelverf gebruiken of acrylverf. Of stiften, kleurpotloden, inkt. Alles is mogelijk. Het papier van het fysieke product is dik genoeg om natte media aan te kunnen.

Bovenstaand voorbeeld is digitaal ingekleurd. Het is lastig om het zo strak te krijgen als je met traditionele media werkt. En eerlijk gezegd is dat ook niet de bedoeling. Bloemblaadjes zijn donkerder waar de meeste overlap is met andere blaadjes, meer naar binnen toe. Anders gezegd, dieper gelegen delen vallen meer in de schaduw. Zie ook onderstaande referentiefoto.

Ook al heeft een blaadje maar één nummer, wees niet bang om daarbinnen gradaties aan te brengen. Werk van donker naar licht met één kleur.

Wil je het ook proberen? Koop de schilderen-op-nummer-kaartjes via onderstaande knop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.