Eentje uit de oude doos, oorspronkelijk gepubliceerd in januari 2017.

In deze blog wandel ik door één van mijn art journal pagina’s heen. Ik heb helaas geen foto’s van het prille begin en de pagina is niet helemaal af, maar het geeft wel mijn werkwijze weer. De hyperlinks verwijzen naar een website of foto van het betreffende product, ter verduidelijking.

Materialen

Ik begin in mijn journal altijd met een achtergrond. Vaak eerst collage, met papier dat in kleur bij elkaar past. Ik smeer de lijm (‘art medium’) ook over het papier heen. Dit zorgt ervoor dat het papier niet meer absorbeert en geeft een leuk effect later met de verf. Daarna pak ik mijn verf, meestal drie coördinerende kleuren, en smeer dit over de collage heen. Als laatste stempel ik met watervaste inkt (zoals Stazon of Archival).

IMG_5022

Als de achtergrond volledig droog ik pas ik de laatste effecten toe. In dit geval spetteren en ‘stempelen’ met bubble wrap. Tijdens het drogen zoek ik een referentiefoto. Dit jongetje in de sneeuw, gevonden via Shutterstock, leek me toepasselijk bij deze achtergrond en kleuren. De bubble wrap effecten leken net op bevroren adem.

IMG_5021

Ik teken de afbeelding direct met watervaste pen, omdat potlood te slecht zichtbaar is. Fouten zijn niet erg, want acrylverf bedekt ze toch wel. De huid (in dit geval alleen het gezichtje) bewerk ik altijd eerst met gesso, voor een wat zachtere uitstraling.

IMG_5028

Na het gezichtje begon ik aan de muts en sjaal. De verf van Dylusions, hoewel ontworpen voor stencelling en mixed media, zijn erg leuk om direct mee te schilderen. De kleuren zijn helder en goed dekkend, zelfs op zo’n kleurrijke achtergrond.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.