Mijn waarom

cropped-AcrylicsDSC_3016small-1.jpg

Van de oneindig veel dingen die je kunt doen (voor geld of voor de lol), waarom doe ik nu specifiek dit?

Workshops

Heel kort, ik leer door les te geven. En ik leer graag. Heel graag. Nieuwe dingen leren en mezelf ontwikkelen is mijn grootste motivatie achter bijna alles. Ik ben daar vast niet de enige in. Vrijwel iedereen is nieuwsgierig en probeert dingen uit. Ik gaf ooit les op een middelbare school. Het lesgeven was niet waarom ik daarmee gestopt ben. Sterker nog, dat was het leukste en meest leerzame aspect. Ook nu nog 'geef ik les'. Weliswaar via online content, maar ik probeer gebruikers duidelijk te maken hoe ze het beste om kunnen gaan met een software pakket.

Anderen iets bijbrengen waar ikzelf veel van weet, is zeg maar echt mijn ding. En laat ik nu net een studio vol met spullen hebben die ik niet allemaal alleen op kan gebruiken. Ik deel graag mijn materialen en mijn kennis. Ik wil een omgeving creƫren waarin we van elkaar en met elkaar kunnen leren en waarin we elkaar kunnen inspireren. Zodra het weer veilig kan, wil ik mijn deuren openen om offline, met elkaar alle dingen te kunnen maken en gebruiken.


Illustreren

Maar waarom teken en schilder ik eigenlijk? Waarom is het maken van dingen altijd zo belangrijk voor mij geweest? Deze vind ik lastiger te grijpen dan het lesgeven. Ik ben altijd creatief bezig geweest. Dat werd me met de paplepel ingegoten.

Ik heb een jaar kunstacademie gedaan, en omdat de manier van lesgeven (daar is ie weer) tegenviel, ben ik gestopt. Maar stoppen met tekenen, met maken, dat lukte niet. Na een pauze ben ik weer begonnen, maar dit keer op mijn eigen manier. En nu, na vele omwegen, ben ik hier.

Het is wie ik ben, daarom doe ik het. Met liefde en plezier.


Maken. Leren. Doen. Studio Ginart.