Schetsen & Kletsen

Schetsen & Kletsen is een (online) bijeenkomst tussen professionele illustratoren (in wording). We praten over het vak, wat ons bezighoudt, en degenen die dat willen kunnen ook hun schetsboek erbij pakken. Er zijn prompts aanwezig, maar voel je niet verplicht die te volgen.

We beginnen om 20u en iedereen die kan en wil kan aanschuiven (eventuele Zoomlink volgt in de Whatsappgroep). Er is geen eindtijd, maar de ervaring leert dat het meestal rond 21.30u afgelopen is.

Onderstaande kalender is voor de handigheid, dat je kunt zien welke datum op welke dag valt. Helaas kan ik daar geen specifieke acties aan toevoegen. Dus hierbij de lijst met komende bijeenkomsten:

  • 25 januari - Prompt: Knip een (deel van) een foto uit een tijdschrift (of print uit). Plak deze midden op een vel papier en vul de afbeelding aan met hoe jij denkt dat het buiten de randen er uit zou zien. Zie onderstaand voorbeeld.
  • 16 februari
  • 10 maart
  • 1 april
  • 25 april

Eventuele discussiepunten:

  • Na een gesprek met een vakgenoot bedacht ik me dat het misschien leuk/handig/interessant zou zijn om mensen buiten ons eigen vakgebied uit te nodigen, maar wel met aangrenzende vakgebieden. Denk aan auteurs, stoffenhandelaars, verpakkingsbedrijven, etc. En misschien ook soort van 'gastcolleges'? Misschien zijn bekende illustratoren en auteurs wel te porren voor een korte discussie? Maar dat zou ik uit moeten zoeken. Is geen korte-termijn-plan ;)
  • Ik zag in zo'n ondernemersgroep een discussie over de oproep van een dame met een startende B&B die op zoek was naar een fotograaf voor een vriendenprijsje/in natura. Er waren enthousiaste reacties, maar ook een paar felle opmerkingen. Ik zie deze discussies wel vaker, ook in de illustratorengroepen. Nu vroeg ik me af hoe jullie hier in staan?

Kalender

januari 2022
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31